06 133 689 88
info@weddingplanneremma.nl
Follow:

Culturen en hun christelijke huwelijken

Culturen en hun christelijke huwelijken

H

a beste lezers. Hier is mijn eerste blog. Ik ga blogs schrijven over christelijke huwelijken in verschillende culturen. En dan bedoel ik dus, hoe ziet de huwelijksdag van een Afrikaanse bruiloft eruit, een Chinese en ga zo maar door, maar dan met een christelijke achtergrond. Ik vind dit interessant om als weddingplanner te weten. Stel dat er een Turks stel belt en ze mij als weddingplanner willen. Wij/ik denken dan misschien wel, nou daar ga ik niet aan beginnen hoor. Maar hoe gaaf is het als ik kan zeggen, ja, ik heb me verdiept in jullie cultuur en weet wat jullie gewoontes zijn. Natuurlijk wil ik jullie weddingplanner zijn.

Waarom ga ik dit doen?

Omdat ik het interessant vind waarom er in de ene kerk iets wel mag en de andere kerk weer niet. Of waarom er bij een Afrikaanse kerkdienst veel zang is met trommels en dans en bij de andere kerk de dienst alles weer ingetogen is. Ik oordeel niet over kerken. Ik ga niet zeggen over hoe het wel of niet moet. Iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt. Ik oordeelde eerst wel hoor, wist ik veel dat mensen met een hoofddoek ook christelijk kunnen zijn of Afrikanen die met trommels en dans in de kerk staan. Maar ik ben hierop terug gekomen omdat je een buitenkant niet alles zegt over de binnenkant van iemand. Dit alles heeft te maken met hoe je bent opgevoed en de cultuur waarin jij en ik leven. Daarom vind ik het zo interessant om deze gewoontes te gaan ontdekken.

Zelf ben ik mijn hele leven al kerkelijk opgevoed. En ga ik graag elke zondag naar de kerk. Ik ben blij dat er een God is waar ik altijd terecht kan met grote en kleine zorgen, blijdschap en verdriet en dat er een Vader in de Hemel is die op mij neerkijkt en over me waakt. En ook elke keer weer mijn zonde wil vergeven.

Ik ben een christelijke weddingplanner, maar iedereen mag mij als weddingplanner vragen en in een vrijblijvend kennismakingsgesprek kijken we of de klik er is.

Ik ga ongeveer één keer in de maand bloggen over een cultuur met haar gewoontes en gebruiken tijdens een huwelijk. Dus houdt het in de gaten en blijf me vooral volgen. En kom gerust met suggesties of als je een tip heb wie ik kan interviewen hoor ik het graag. Je mag me ook mailen als je er iets van vindt of als ik iets anders moet doen.

.cata-page-title, .page-header-wrap {background-color: #e49497;}.cata-page-title, .cata-page-title .page-header-wrap {min-height: 250px; }.cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .title-subtitle *, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs, .cata-page-title .page-header-wrap .pagetitle-contents .cata-breadcrumbs *, .cata-page-title .cata-autofade-text .fading-texts-container { color:#a8483d !important; }.cata-page-title .page-header-wrap { background-image: url(https://weddingplanneremma.nl/wp-content/uploads/2021/07/Diensten_weddingplanner-Emma.jpg); }